6 de març 2007

Com es fa ?

Aquí podeu veure la evolució de com es fa una figura feta en fusta
Peixpallasso
Pas 1. Es fa el dibuix del peix, s'amplia a tamany real i es calquen sobre la fusta les diferents formes que composaran el peix, es tallen amb la serra elèctrica (intentant no tallarse un dit) i es lijen fins que quedin ben fines.


Pas2. Un cop es tenen les formes tallades se li passa una capa de imprimació gesso i una capa de color blanc i es torna a lijar perque quedin les formes ben llises i polides i xupin bé la pintura.


Pas 3. Després es pinten amb pintura acrílica i es barnissen.


Pas 4. Un cop barnissades totes les formes, s'enganxen amb cola de fuster... i ja està ja tenim fet el peixpallasso perquè nedi per l'habitació i expliqui contes als nens.

L'orígen d'aquest peix ve de un dia que el meu fill Lluc va anar a l'aquari de Barcelona amb el cole i quan el vaig anar a buscar estava molt emocionat i tota l'estona repetia: Sóc un peix pallasso, soc un peix pallasso!

Espero que us hagi agradat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

olé

Anònim ha dit...

me gusta como mezclas los colores, les da movimiento a las figuras. por un lado tienes un objeto y por otro una ilustración. olé!
silvia

maxi ha dit...

buenisimo,el pez y la historia que lo engendro!!!
M.

Anònim ha dit...

sóc un peix pallasso... visquen els peixets que neden en pintura i visca les composicions de na Joana Demestre que juga amb les troballes d'en Lluc. Un peix ben viu que jo convido a que nedi aviat en un mar de línies de colors...